Calculatorul procentajului de calorii

Pentru a functiona, organismul nostru are nevoie de calorii; la fiecare persoana acest necesar caloric se imparte in 3 nivele:

  • metabolismul bazal: reprezinta energia utilizata pentru functionarea normala a organismului (respiratie, functionarea organelor si celulelor, etc). Acesta reprezinta 60 – 70% din totalul necesarului de energie.
  • energia necesara pentru digestie, absorbtia intestinala, stocarea alimentelor – reprezinta 10% din consumul de energie
  • activitatea fizica – energia utilizata pentru miscare – reprezinta 20 – 30% din consumul de energie. Aceasta este necesara pentru echilibrarea balantei energetice.

Greutate: kg

Inaltime: centimetri

Varsta: ani

Sex: barbat femeie

Activitate: sedentar Activitati usoare Activitati moderate Foarte activ

Rezultat: kcal

Reducerea consumului de calorii si/ sau arderea unui numar de 500 calorii zilnic inseamna pierderea a 0,5 kg pe saptamana, ceea ce reprezinta un ritm sanatos si echilibrat de slabire. Este foarte important sa nu reduceti consumul de calorii in mod drastic. Nu numai ca veti pune inapoi toate kilogramele, odata regimul incheiat, dar aceasta reducere va poate pune in pericol sanatatea.