Ciocolata Dark

De mai bine de 10 ani, pudra de cacao si ciocolata dark sunt recunoscute ca facand parte din produsele alimentare cu un continut ridicat de antioxidanti(flavanols).
Intr-un studiu publicat in aceasta luna in Journal of Agricultural and Food Chemistry, cercetatorii din The Hershey Company and Brunswick Laboratories of Norton, MA, relateaza un studiu cu privire la nivelul de antioxidanti prezenti in diferite tipuri de pudra de cacao si in pudra de cacao naturala.Ei au descoperit ca pudra de cacao naturala contine un nivel ridicat de flavanols in comparatie cu celelalte tipuri de cacao.
Pudra de cacao naturala are o medie de 34,6 mg de antioxidanti (flavanols) la fiecare gram de pudra, sau 3,5% flavanols din totalul greutatii.
Datorita acestei concentratii ridicate in antioxidanti, pudra de cacao este des folosita si in industria farmaceutica.

Ciocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul verde sau vinul rosu, compusi naturali ce ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi. Polifenolii ce se
regasesc in ciocolata sunt substante care reduc nivelul lipidelor din sange si mentin elasticitatea vaselor sangvine, prevenind aparitia diferitelor tipuri de afectiuni cardiovasculare. Pe langa antioxidanti, ciocolata neagra mai contine si proteine, acizi grasi mononesaturati si polinesaturati, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, vitamine B si E, care imbunatatesc starea de sanatate astfel:

Atenueaza simptomele cirozei hepatice

Reduce nivelul colesterolul “rau”

Imbunatateste vederea

Scade presiunea arteriala

Reduce stresul si anxietatea

Scade pofta de alimente bogate in calorii

Rasfata pielea.

Tags: , , ,