Este plin internetul de reclame si produse pentru curatarea colonului. Majoritatea sunt naturale sau naturiste si fara nici un efect secundar, si mai ales utilizate in toata lumea…
De ce nu si curatarea vaselor de sange? Sau a rinichilor? Sau a creierului?
Argumentele sunt aiuritoare pentru orice minte normala, dar in schimb.. pozele par convingatoare, poze cu fel de fel de mulaje ale materii fecale sub forma de carnat, care arastupa intestinul ori astuparea intestinului = ocluzie intestinala = operatie de urgenta!!
Puteti vedea in imaginile alaturate cum arata un colon prin interior.
Aceste imagini sunt de la bolnavi pregatiti pentru examinare, pregatirea s-a facut cu clisme o zi, sau cateva tablete de laxativ care costa doi lei, sau o solutie care costa 20 lei! Si nu rareori, pacientii au probleme cateva zile datorita acestei curatiri a intestinului, care nu este totala
Am facut mii de colonoscopii, chiar si la bolnavi prost pregatiti (in urgenta) si NICIODATA nu am vazut un colon cu kilograme de materii fecale lipite pe pereti!! In conditiile in care mucoasa intestinala secreta mai multi litri de lichide zilnic, care spala peretii, nu ar avea cum sa stea lipite materiile fecale de pereti.
Daca ati taiat vreodata un porc, probabil ati vazut ca nu exista niciodata materii fecale lipite pe pereti! Acestea sunt fluide pe tot parcursul intestinului gros, iar in caz de constipatie se intaresc in rect, dar nici acolo nu sunt lipite pe peretele intestinului, bolul fecal este LIBER in interiorul ampulei rectale.
Partea proasta este ca odata cu evacuarea fortata a materiilor fecale in scop de curatire, se evacueaza si flora bacteriana normala a intestinului, care apoi trebuie repopulat.
Se stie ca uneori, datorita tratamentului cu antibiotice, flora microbiana a intestinului este afectata ,si trebuiesc uneori luni de eforturi pentru a o aduce la normal.
Afectarea florei intestinale se intalneste si la cei care evacueaza intestinul prea des si mult din diferite motive:
Organismul uman isi creeaza de-a lungul vietii un micromediu interior care sa ii asigure o buna functionalitate.
Micromediul din interiorul colonului este format din
Deseori, bolile sau medicamentele dau tulburarea acestui micromediu, iar majoritatea simptomelor sunt date tocmai de aceasta dereglare.
In aceste conditii, se pune intrebarea daca chiar merita sa-ti dereglezi un intestin care a ajuns la o anumita stabilitate in ani de zile, pentru.. nimic.
Poate doar ca sa cresti vanzarile celor care produc aceste preparate, si apoi sa .. furnizezi material medicilor pentru reechilibrarea micromediului intestinal.
Nu este nevoie de curatirea suplimentara a intestinului, asa cum nici curatarea prea insistenta a pielii nu este recomandata, deoarece chiar si ea are un mecanism de protectie care nu trebuie indepartat, la fel la par, nu trebuie sa-l degresezi complet. Sigur ca dupa mai multe scaune diareice, te poti simti catva timp mai usurat, mai ales daca ai cateva kg in plus, dar poti sa ai si probleme multiple. Daca tot doresti sa-ti curati intestinul, poti foarte bine sa-l faci cu un kilogram de pere, care costa mult mai putin.
Citeste si articolul despre curatarea intestinului
Material preluat de pe Despreboli.ro