Dictionar Litera E

October 8, 2008 :: Dictionar-danutritie 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Efedrina : este un medicament stimulant si apartine unei clase de medicamente numita simpatomimetice. Efedrina creste eliberarea de norepinefrina un puternic alfa agonist produs de corpul nostru. Actiunea efedrinei este asemanatoare cu actiunea Adrenalinei. Cand se administreaza efedrina se intampla mai multe lucruri simultan: creste activitatea sistemului central nervos, sunt stimulate diverse celule, temperatura corpului creste, metabolismul este stimulat, grasimea din stratul adipos incepe sa arda. Pe langa aceste efecte, efedrina va creste forta. Pentru acest motiv este folosit de powerlifteri inainte unei competitii, ca si rezultat energia si forta cresc un pic si, bineinteles, vor putea ridica ceva mai mult. Ajuta si la productia de energie si concentrare, utilizatorul se va simti energic si gata sa-si atinga scopurile.
Efectul principal al efedrinei este slabirea. A fost si este utilizata in continuare de foarte multi atleti. In anumite state a fost interzisa dar si asa noi forme de efedrina ce pot fi vandute legal apar. Este o practica obisnuita sa fie combinate in “stack-uri” sau stive, cum vreti sa-i spuneti. ECY este o combinatie foarte comuna. Efedrina + Cofeina + Yohimbe.

Energie: capacitatea de a face un lucru; folosirea energiei si stapanirea ei inseamna putere.

Enzima : o substanta care actioneaza in procesul digestiv al alimentelor ca un catalizator. In prezenta enzimelor reactiile sistemului metabolic sunt accelerate.

Edestina: este o proteina globulara, care se aseamana foarte tare cu globulina din plasma sanguina umana. Edestina este usor de digerat, deabsorbit, si vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Are abilitatea unica de a stimula producerea de anticorpi impotriva agentilor invazivi.