O salata fresh si sanatoasa

stiinta care ne invata cum sa pregatim alimentele fara sa le distrugem proprietatile

O salata fresh si sanatoasa

Mesajde administrator pe Joi Iun 04, 2009 9:22 pm

Buna la toti userii acestui forum. Am decis sa deschid acest topic in dorinta de a pune la dispozitia celor interesati de procesul de preparare a diferitelor tipuri de salate. Va invit pe toti sa postati retete de salate sau sa incercati sa preparati salata preferata in urma citirii acestui topic. Am rugamintea sa precizati cantitatea produselor folosite pentru prepararea a 2 portii.
Azi voi posta prima reteta, denumita de mine evident Salata proteica :D
:idea: Ingrediente:
5 rosii,
o legatura ceapa verde,
o gulie,
un pum de miez de nuca,
2 linguri seminte de in,
ulei de masline,
busuioc,
ardei gras(rosu, galben sau verde),
sare.

:arrow: Spalati bine si taiati legumele in dimensiunile dorite, aruncati-le intr-un bol de sticla curat, adaugati peste legume busuiocul taiat marunt si sare cat mai putina, clatiti bine cu ulei de masline toate bucatele aflate in bolul de sticla si chemti-va prietenul (a) sa se bucure alaturi de dumneavoastra. Nu cereti pareri!!!! Asteptati feedback-ul dupa ce a savurat salata proteica gatita de dumneavoastra.
:idea: PS: Pentru o salata gustoasa si savuroasa nu aglomerati bolul cu prea multe legume, rezumati-va la max 5 ingrediente. :idea:
Sa mancati bine!!!! :ugeek:
administrator
Site Admin

Locaţie: bucuresti

Re: O salata fresh si sanatoasa

Mesajde etu pe Mar Iun 09, 2009 10:03 pm

Salata de ton cu rucola – salata de autostrada!!

Ii spun asa pentru c-am mancat de multe ori, in Italia, la restaurantele de pe autostrada, mai ales pe portiunea de la sud de Napoli, spre Calabria. A fost mereu proaspata si crocanta si variatiile, de la locatie la locatie, sunt minime.
Rucola trebuie sa fie proaspata si frunzele verde inchis, daca sunt galbejite mai bine renuntam. In rest am mai folosit:
    cate o mana mareeee de rucola/persoana
    1 conserva de ton in ulei de masline, de 80 g/persoana
    1 rosie bine coapta dar tare/persoana, taiata felii
    1 ou fiert tare/persoana, taiat rondele sau felii
    10 capere
    5 masline negre
    cateva rondele de ceapa
    1 lingura zeama de lamaie
    ulei de masline extravergine
    cateva aschii de parmezan
    sare, piper
Italienii aduc otetul, lamaia si uleiul de masline la masa astfel incat fiecare mesean sa-si condimenteze salata dupa pofta inimii si, in plus, aspectul proaspat al salatei nu are de suferit.
Ca o variatie, puteti adauga cateva frunze de salata verde, o feliuta de rosie uscata la soare taiata marunt, iar parmezanul poate fi inlocuit cu cateva cubulete de branza de capra.
La Slatina Nera, nu departe de Resita, se face o branza de capra delicioasa.
Salata poate fi servita ca aperitiv, ca fel principal in zilele calduroase de vara sau la cina, impreuna cu un prosecco frizzante, proaspat, racoros si aromat, un Valmarone de la Casa Demonte.
:D :roll:
Nutriţia este medicina viitorului”. .... www.danutritie.ro site-ul unde gasesti indemnuri pentru o alimentatie optima!
etu

Mesajde etu pe Mar Iun 09, 2009 10:11 pm

Imi permit sa prezint si o reteta a casei Antinori (o salata care se serveste in timpul degustarilor aviz prietenilor in special Marius, Gia si Geutzu :roll: ):

Salata Antinori Panzanella

Cateva felii de paine pe vatra veche de o zi, taiate cubulete, se aseaza pe o tava, se stropesc cu vreo 2-3 linguri de ulei extravergine de masline si se pun la cuptor pana se rumenesc frumos (circa 8-10 minute).
Scuturati tava din timp in timp, pentru ca painea sa se rumeneasca uniform.
Taiati intre timp 4 rosii coapte si carnoase in cubulete, o ceapa mica, un buchetel de busuioc proaspat (frunzele le rupeti cu mana) si 2 frunze de salata verde (taiate fasii).
Separat, amestecati bine 2 linguri de zeama de lamaie cu 6 linguri de extravergine.
Amestecati totul, sarati, piperati si lasati sa stea circa 15 minute inainte de a servi.
Nutriţia este medicina viitorului”. .... www.danutritie.ro site-ul unde gasesti indemnuri pentru o alimentatie optima!
etu

Mesajde bebelusha pe Mar Iun 09, 2009 11:24 pm

multumim Etu pentru delicioasa salata ,o voi incerca cu siguranta asta pentru ca retetele tale sunt mereu delicioase si sanatoase pentru corpul meu superb :)) (la a carui superbitate ai contribuit si tu fffoooaaarrtee mult prin sfaturi si acest site din care am invatzat foarte multe) multzumesc si multi pupi
bebelusha

Locaţie: bucuresti

Mesajde fonfonik pe Mie Iun 10, 2009 12:10 am

Hey Etu, cea cu rucola si ton a fost delicioasa:)) mersi pt si astept retete noi.Cu ajutorul sfaturilor de pe acest site am reusit sa scap de 3 kg intr-o luna:)))
sunt asa happy:)) pup si astept noutati!
fonfonik

Înapoi la Gastrotehnia