Sănătate prin nutriţie, dietă şi antrenament

Danutritie vă pune la dispoziţie informaţii utile despre o alimentaţie optimă, alcătuirea unei diete personale cât si despre antrenamentul bazat pe exercitiul aerob sau anaerob pentru toate categoriile de practicanţi.

Promotor al stilului de viaţa sănătos şi dezvoltarea armonioasă a organismului, Danutritie pune la dispoziţia utilizatorului informaţii din domeniul nutriţiei al antrenamentului şi al utilizării corespunzator de suplimente nutritive.

Creat de o echipa de profesionisti, Danutritie este probabil ghidul perfect pentru indrumarea catre un mod de viata sanatos.

Ştiaţi că…?

... seminţele de chia sunt clasificate de către specialiştii în alimentaţie ca fiind un aliment ideal deoarece sunt uşor digerabile, sunt energizante având un grad ridicat de nutrienţi (omega3, proteină completă şi antioxidanţi).

...daca dupa trei ore de la ultima masa servita, apare senzatia de foame, inseamna ca portia servita a fost normala; ...daca senzatia de foame, apare la o ora dupa ultima masa servita, inseamna ca ati mancat mai putin; ...daca dupa trei ore de la ultima masa servita, inca va simtiti satui, inseamna ca ati mancat prea mult.

...puteti ajuta organismul la eliminarea toxinelor servind dimineata pe stomacul gol o lamaie stoarsa intr-o cana cu apa calduta. Are efect benefic si asupra pielii vindecand anumite afectiuni ale tegumentului.
...orice regim alimentar sanatos pe care il incercati in dorinta de a scapa de Kg in plus, poate da rezultate daca respectati urmatoarele 5 reguli dietetice:
  • consumati cel putin 7 pahare de apa intr-o zi;
  • serviti micul dejun zi de zi;
  • reduceti cantitatile de zaharuri si grasimi si evitati grasimile saturate (de origine animala) din alimentatia zilnica;
  • efectuati zilnic un program de exercitii fizice (cca. 1 ora pe zi);
  • intrebati cantarul cel putin odata pe saptamana despre greutatea dumneavoastra.
...celulita nu este doar un aspect inestetic, ci mai degraba un instrument pe care corpul il foloseste pentru a striga "ajutor", in incercarea de a te atentiona ca ceva nu functioneaza corect in corpul tau.
...pentru a te bucura de o buna sanatate, a aduce fericire familiei tale si pace tuturor, trebuie intai de toate sa-ti disciplinezi mintea. Daca un om isi poate controla mintea, atunci poate gasi calea spre iluminare, iar toata intelepciunea si virtutea vor veni natural catre el. - Buddha
...regimul nr.7 al dr. George Oshawa din Japonia este un regim alimentar sever, dar totodată foarte eficient în eliminarea a aproape tuturor bolilor produse de excesul de energie YIN, inclusiv Cancerul, şi permite totodată o echilibrare gradată a fiinţei din punct de vedere energetic (YIN-YANG).
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aici gasiti explicatia termenilor utilizati in articolele din site-ul Danutritie

Conceptul de nutriţie optimă

Nutritia optima va furnizeaza pur si simplu cele mai bune cantitati de nutrimente necesare organismului, care ii permite acestuia sa fie sanatos si sa munceasca atat cat poate. Nu este o regula generala

Mitul Dietei perfect echilibrate

Fiecare moleculă din organism provine din alimentele pe care le consumaţi şi din apa pe care o beţi.

Mâncând hrana de bună calitate şi în cantităţile corecte, puteţi să atingeţi cel mai înalt potenţial de sanătate, vitalitate şi să ţineţi boala departe de voi