Mitul – “Consuma carne ca sa faci muschi”

“Credeti ca mai aveti nevoie de ceva dupa ce mancati o friptura, care va furnizeaza 52% calorii din proteine, sau spanac (renumita mancare a lui Popeye), care va furnizeaza 49% din calorii rezultate din proteine?”

Dupa parerea medicului Michael Colgan, nutritionistul lui Sylvester Stallone si consilierul altor renumiti sportivi din lotul olimpic al USA, aceste vorbe sunt povesti. El a subliniat ca, printr-un antrenament sustinut, maximul de masa musculara care poate fi obtinuta intr-un an nu este mai mare de 3,6 Kg. Aceasta inseamna aproximativ 70g pe saptamana sau 9,5g pe zi.

In alcatuirea muschilor, proteinele reprezinta numai 22%, deci cresterea consumului de proteine la nu mai mult de 2,8 g pe zi, echivalentul unui sfert de lingurita, este tot ceea ce aveti nevoie pentru a creste masa musculara!

Ca un sfat recomand sa urmati regulile unei alimentatie optime pentru a fi siguri ca veti folosi asa cum trebuie proteinele din dieta dumneavoastra. Nu consumati inutil cantitati mari de proteine sperand ca veti mari masa musculara.

doar 2,8g proteine pe zi au crescut acesti muschi!