Nutritie – alimentatie optima

Hrana naturala a format baza dietei omenirii de-a lungul vremii. Din secolul al XX-lea am inceput sa fim expusi la nenumarate produse artificiale si la substantele chimice continute in hrana si in mediul inconjurator.

O stare buna de sanatate are la baza principiul consumului de alimente care sa furnizeze exact necesarul de energie pentru un bun echilibru in organism. O doza corespunzatoare de energie se pierde in incercarea de a contracara efectul acestor substante chimice toxice straine de organism, dintre care unele nu se pot elimina din organism si se acumuleaza in tesuturi.

Este practic imposibil sa evitati aceste substante, deoarece nu exista nici un loc pe planeta noastra care sa nu fie contaminat in vreun fel de produsele fabricate de aceasta epoca a chimiei.

Alegand sa consumati ori de cate ori aveti ocazia hrana naturala este ceea ce puteti face pentru a manca sanatos in ziua de azi. Prin intoarcerea la aceste produse naturale se micsoreaza efectele daunatoare ale poluarii chimice, care este de altfel o reala amenintare pentru viitorul umanitatii.

Prin consumul produselor nepreparate, hrana naturala este calea cea mai benefica pentru organism. Multe produse contin enzime care ajuta la digestie. Mancarea nepreparata este plina de fitochimicale, ale caror efecte asupra sanatatii sunt asemanatoare cu cele ale vitaminelor si mineralelor. Prin preparare termica, enzimele se distrug si se reduce activitatea fitochimicalelor.

Mancati hrana naturala cat de mult se poate. Asigurati-va ca cel putin o jumatate din cantitatea de alimente sa fie alcatuita din fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte.

Evitati hrana preparata care contine aditivi, conservanti si gatiti hrana cat mai putin posibil si sanatos.

Articole Nutritie: