Sursa ideala de proteine complete

March 20, 2009 :: Biochimia Nutritiei 


Un bonus de proteine

Cu toate ca semintele de canepa sunt mult mai nutritive decat boabele de soia din toate punctele de vedere si sunt la fel de flexibile, reactia tipica in ceea ce priveste canepa ca si aliment este ca aceasta are aplicatii limitate. Continand 30-35 % proteine complete –contine toti aminoacizii esentiali – de fapt semintele de canepa contin de doua ori mai multe proteine decat majoritatea produselor din carne. Cealalta calitate importanta este aceea de, clasificata ca “edestina”, proteina cel mai usor de digerat.

Semintele de canepa sunt ideale si pentru vegetarieni. Un kilogram pe luna ofera cantitatea de
proteine,
acizi grasi si fibra dietetica necesara corpului uman pentru suprevietuire – spre deosebire de soia care nu este nici macar clasificata ca aliment in medicina Ayurvedic.

In cateva cuvinte, soia nu ar trebui sa fie consumata decat pentru fixarea nitrogenului in recolte, ajutand astfel la refacerea solului. Personal nu as da-o nici macar la animale deoarece dauneaza intestinelor (cautati pe internet mai multe informatii despre soia). Pe de alta parte, canepa are un profil nutritional ideal in alimentatia pasarilor de curte si a altor animale.

Mai mult, spre deosebire de boabele de soia, semintele de canepa nu sunt modificate genetic si sunt crescute fara pesticide sau ierbicide, astfel sunt organice si au si un gust delicios.