Cum sa folosim Salba?

February 5, 2010 :: Gastrotehnia 

Salba este bogata în elemente nutritive esentiale. Multe dintre acestea, în special calciu, fier, Omega-3 acizi graşi, precum şi fibre alimentare, sunt deficitare în dieta romanului. Salba îmbunătăţeşte profilul unui produs nutriţional oferind proteine de înaltă calitate, bogati in acizi grasi Omega-3.

salba-cerealaAceste atribute face Salba sa fie ideala pentru integrarea ei în aproape orice produs alimentar.
Salba este funcţional compatibila cu o gamă de produse alimentare des intalnite:

  • Praduse de panificatie(paine, briose, prajiturele etc.).
  • Mancare uscata pentru micul-dejun(cereale integrale sau cereale procesate).
  • Mancare de tip Snack(chipsuri, prajituri de orez, covrigei).
  • Batoane( suplimente pentru: slabit, nutritive, etc.).
  • Mancaruri ambalate /pre fabricate(conserve si supe instant, maioneza, gem etc.).
  • Paste(proaspete sau uscate).
  • Bauturi si mixuri de bauturi pudra.

Salba fiind un produs care nu contine gluten, ajuta la tratarea bolii Celiac.
Cuvântul “Celiac” inseamna cel “care suferă de măruntaie”. Aceasta tulburare intestinala genetica, a fost stabilită ca o boală în anii 1950 de către mai mulţi oameni de ştiinţă din Marea Britanie, Olanda si Statele Unite. Boala Celiac implică prima parte a intestinului subţire în care există o membrana anormală, la nivelul peretelui intestinal, care cauzeaza o intoleranţă permanentă la gluten, proteina găsita în amidoane gen cereale.
Simptomele sunt variate şi adesea dificil de diagnosticat. Cu toate acestea, o dată ce se determina boala este posibila o remisiune totala odata ce glutenul este eliminat in totalitate din dieta noastra.