Stressul de revenire

April 14, 2012 :: Alimentatia optima 

Vacanta de Paste nu este perioada ideala pentru a ne ocupa de mentinerea siluetei si realizam la sfarsitul ei ca suntem un pic mai durdulii…
Alcoolul si bauturile racoritoare dulci sunt nocive organismuluiUrcandu-ne pe cantar vedem plusul de greutate si cautam cea mai rapida metoda de a da jos surplusul de kilograme.
Greselile frecvente si greu de evitat in alimentatia de sarbatori sunt:

  • Alcoolul si bauturile racoritoare;
  • Prajelile (prin prajeli nu intelegem numai cartofi prajiti sau carne si peste prajit in ulei ci si toate alimentele preparate pane);
  • Gustarile si rontaitul intre mese.

De ce ne vine greu sa intram in ritmul activitatilor cotidiene imediat dupa sarbatori? O explicatie psihologica exista, se numeste “stressul de revenire” sau dupa denumirea data de specialistii americani, depresia usoara ce urmeaza vacantei(post-vacation blues). Schimbarea rapida a rutinei zilnice, de la relaxarea zilelor de libertate, care nu presupuneau nici un fel de constrangeri la intoarcerea la obligatiile casnice si mai ales la cele de serviciu, mai ales daca are loc intr-un mod brusc, poate fi cauza perturbarii echilibrului psihic, organismul nostru avand nevoie de timp pentru a se readapta la ritmul alert al vietii cotidiene.
Sfat: Sa ne refacem fitnessul cat mai repede usor si natural!
Este foarte important sa nu fim indiferenti la reactia organismului aparuta in urma greselilor de alimentatie din perioada sarbatorilor. Acceptand, ne ramane doar sa refacem prin simple actiuni cu caracter aerobic(mers, alergat, urcat scari, coborat scari, mers pe bicicleta si partide pasionale de amor), forma si aspectul fizic.
Succes!